Jump to content
frankpost

Databses keep on loading

Recommended Posts

Hi frankpost (please comply with the forum rules and sign your post with your real first name)

 

Did it work before this update?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings,

 

I have a similar problem.

This morning purchased the EFB2 and also installed Airac1901. Now it's loading database (Airports) and already for more than 30 mins.

During the last 3 weeks under the trail phase, no problems loading.

Any advice?

 

Regards,

Henk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Henk,

 

could you please create a set of support files and send them to 'support@aivlasoft.com'. Thanks.

In the FAQ section of this forum you will find instructions on how to create a support file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Henk,

there is an error when the Client is trying to unzip the airport database which is sent from the Server. It seems that the transmission of this file does not properly work. What kind of network do you use, wireless or cable?

Do you also have a Client installed on the flight simulator computer? Just to test whether this Client would be able to receive and unzip the file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Urs,

I have the Client on my second PC on a wired network. There is no Client on the Flight Sim PC.

What I have seen is that the airspaces file, is only 1kb. with nothing in it, Is that not incorrect?

The airports file, is 128.625kb big.

Should you need more info, please let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Henk,

Quote

I have the Client on my second PC on a wired network.

Is there any possibility to do a test with wired network?

 

2 hours ago, flyaway7400 said:

What I have seen is that the airspaces file, is only 1kb. with nothing in it, Is that not incorrect?

The airports file, is 128.625kb big.

This is all OK.

 

Quote

There is no Client on the Flight Sim PC.

Maybe you could install a Client on the flight simulator computer? Just to do the test  as mentioned above? After the test you may uninstall it again.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Urs,

Installed the Client on the FS PC and it works perfectly.

But still no luck from the second PC with the Client. Very strange, as it has worked perfectly before.

Please let me know what else I can try.

 

One hour later:

I have installed the Client on my laptop which is a Win10, and it works perfectly on there. This makes the whole story more strange.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Henk,

thank you for these tests. It shows that basically all works, except unzipping the file on your second PC.

 

4 hours ago, flyaway7400 said:

Very strange, as it has worked perfectly before.

If it has worked before, maybe you can figure out what has changed on your second computer? Any new software installed or uninstalled? Any system configurations changed? Maybe an update of the .Net framework. I don't have a clue why it is not working anymore on this computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Urs,

 

Nothing has changed, besides the normal Windows updates, but that applies to all of mij PC's.

I will have to snoop around and see if I can find anything and let you know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Frank,

it seems that the EFB Client cannot unzip the airports database which was sent from the EFB Server.

I have no idea why this became a problem only after you have rebuilt the database. Did you change any settings of the Windows operating system? Did you install or even uninstall programs from this computer which might has removed some necessary files from the operating system? It's something beyond the scope of EFB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I did not change anything on Windows. After 4 attempts all bins seem to be downloaded from the server to the client. But again the client hangs on loading the airports...

 

Shall I reinstall the client?

 

Frank

Share this post


Link to post
Share on other sites

I reinstalled the client, but no changes. The airport database keeps on loading on the client.

 

Maybe I should reinstall the server?

 

Frank

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Frank,

 

I don't believe that re-installing of neither Server nor Client will help. It has something to do with one of the zillion DLLs of the underlying operating system.

Maybe it has to do with the fact that on the remote computer "Windows 7 Home 32 bit" is installed whereas the Server's computer is "Windows 10 64 bit". Do you have another computer running a Windows 10 64 bit OS, just to install the Client for a test?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

indeed. The same problems occur. I even get a timeout while downloading the airport.bin .

 

Another clientPC perhaps? Or are you referring to dll's on the server PC?

 

Frank

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the same problem I had and still have on my one PC. But not on my Flight Sim PC or laptop.

I have tried everything and no results, but do have an idea. Perhaps the ZIP program is not working properly, so I will tomorrow, reinstall that and see if that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, frankpost said:

Another clientPC perhaps? Or are you referring to dll's on the server PC?

Yes, another Client PC. That's what I meant with "Do you have another computer running a Windows 10 64 bit OS, just to install the Client for a test?"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...