Jump to content

youngie63

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About youngie63

  • Birthday 09/17/1956

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Canberra Australia
  • Interests
    Flightsimming (obviously), Australian football, most sports - love NFL just don't understand it!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hi Urs, thanks for the quick response. The issue, l believe, is with the way Imaginesim (IS) installs to P3D. Their scenery files and xml addon are completely independent of how other 3rd party addons work with P3D. For example, the IS WSSS does not add to the scenery.cfg nor does the xml add to the P3Dv4 Add-ons folder. I will contact Imaginesim for a solution (hopefully!). cheers Steve
  2. G'day from Downunder Just wondering if anyone has been successful in displaying the Singapore airport map for Imaginesim's WSSS. No matter what I try, it still shows as the default scenery layout in the Display Unit. Any help greatly appreciated. Cheers Steve (youngie63)
  3. Hi guys this is worked for me - just enter this string into the Scenery.cfg folder on the Simulator tab C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4 (C being the drive l installed my P3D). Sill trying to work out the link to connect AS_P3Dv4 regards Steve (youngie63)
  4. Thanks Urs, figured as much but thought I'd share in case it becomes an issue down the track. Cheers Steve
  5. G'day All Received the following message in the Display Unit during the cruise "getting data from vatsim server failed. Index was outside the bounds of the array" I can't find anything online the comes remotely close to this message. Has not affected Vpilot or FSX insofar as I can see. I have included the appropriate logs relating to the message. Cheers Steve Young Canberra DataProvider 2017-02-10 14:42:40.008 Debug *** Started: AivlaSoft Electronic Flight Bag 1.6.8.33244 2017-02-10 14:42:42.557 Debug License successfully verified. 2017-02-10 14:42:42.573 Debug check user settings 2017-02-10 14:42:42.592 Debug User settings loaded from 'C:\Users\user\Documents\AivlaSoft\EFB\Settings\DataProvider_UserSettings.bin' 2017-02-10 14:42:42.596 Debug Prerequisites ok, starting data provider now 2017-02-10 14:42:43.902 Debug Initializing sequence started. 2017-02-10 14:42:43.921 Debug Selected simulator is FSX 2017-02-10 14:42:43.927 Debug Navigation data folder is 'D:\FSX\AivlaSoft' 2017-02-10 14:42:43.957 Debug Airac cycle = AIRAC cycle 1702 / Rev.1, Valid 02/FEB/2017 - 01/MAR/2017, Provider=Navigraph 2017-02-10 14:42:43.961 Debug Reading indexfiles. This might take a few moments, please wait ... 2017-02-10 14:42:44.338 Debug Indexfiles successfully read. 2017-02-10 14:42:44.451 Debug Provider initialized. 2017-02-10 14:42:44.454 Debug SimConnect: Status 'inactive' 2017-02-10 14:42:44.455 Debug Waiting for running simulator process ... 2017-02-10 14:42:44.461 Debug Server mode is ANY 2017-02-10 14:42:44.464 Debug Listening on port 51747 2017-02-10 14:42:44.465 Debug This computer name is: USER-PC, IP-address is: 192.168.1.16 2017-02-10 14:42:44.466 Debug TcpConnector started. 2017-02-10 14:42:44.467 Debug Provider is ready and running ... 2017-02-10 14:42:49.537 Debug Connection to FSX is established 2017-02-10 14:42:49.551 Debug SimConnect: Status 'active' 2017-02-10 14:43:14.487 Debug New connection from 127.0.0.1 accepted. 2017-02-10 14:43:43.985 Debug Request for Airport [YMAV] from '127.0.0.1' received. 2017-02-10 14:44:09.489 Debug Request for Airport [YBCS] from '127.0.0.1' received. 2017-02-10 14:44:10.189 Debug Request for Airport [YMML] from '127.0.0.1' received. 2017-02-10 14:44:11.596 Debug Loading flightplan to GARMIN GPS 2017-02-10 15:06:36.257 Debug SimConnect: Status 'inactive' 2017-02-10 15:06:59.876 Debug SimConnect: Status 'active' 2017-02-10 15:37:11.690 Debug Loading flightplan to GARMIN GPS DisplayUnit (note last line) 2017-02-10 14:42:59.520 Debug *** Started: AivlaSoft Electronic Flight Bag 1.6.8.33245 2017-02-10 14:43:00.692 Debug User settings loaded from 'C:\Users\user\Documents\AivlaSoft\EFB\Settings\DisplayUnit_UserSettings.bin' 2017-02-10 14:43:00.720 Debug Settings: 'DataProvider folder' is: C:\Users\user\AppData\Local\AivlaSoft\EFB\AivlaSoft.Efb.DataProvider 2017-02-10 14:43:00.725 Debug Now trying to read contents of DataProvider folder ... 2017-02-10 14:43:00.726 Debug DataProvider folder exists = True 2017-02-10 14:43:00.726 Debug Reading file list OK. File count = 17 2017-02-10 14:43:00.727 Debug Read access OK. 2017-02-10 14:43:07.417 Debug DataProvider file infos read 2017-02-10 14:43:07.423 Debug Reading airport index file. Please wait ... 2017-02-10 14:43:07.747 Debug Reading airways file. Please wait ... 2017-02-10 14:43:07.948 Debug Reading region index file. Please wait ... 2017-02-10 14:43:08.162 Debug Reading navaids file. Please wait ... 2017-02-10 14:43:08.563 Debug Reading VATSIM data. Please wait ... 2017-02-10 14:43:08.570 Debug Boundaries file = C:\Users\user\Documents\AivlaSoft\EFB\UserData\Online\Vatsim\fir.dat 2017-02-10 14:43:08.610 Debug Definitions file = C:\Users\user\Documents\AivlaSoft\EFB\UserData\Online\Vatsim\servinfo.dat 2017-02-10 14:43:08.644 Debug Mappings file = C:\Users\user\Documents\AivlaSoft\EFB\UserData\Online\Vatsim\vatsim_mappings.txt 2017-02-10 14:43:08.651 Debug VATSIM data: FIRS = 349 2017-02-10 14:43:08.652 Debug VATSIM data: UIRS = 23 2017-02-10 14:43:08.653 Debug VATSIM data: Airports = 5783 2017-02-10 14:43:08.653 Debug VATSIM data: Boundaries = 309 2017-02-10 14:43:08.754 Debug Reading IVAO data. Please wait ... 2017-02-10 14:43:08.764 Debug Airports file = C:\Users\user\Documents\AivlaSoft\EFB\UserData\Online\Ivao\airports.dat 2017-02-10 14:43:08.832 Debug IVAO data: FIRS = 557 2017-02-10 14:43:08.833 Debug IVAO data: Airports = 9881 2017-02-10 14:43:08.833 Debug IVAO data: Boundaries = 571 2017-02-10 14:43:08.934 Debug Reading world data. Please wait ... 2017-02-10 14:43:12.062 Debug GASA data read: 64800 items 2017-02-10 14:43:12.175 Debug MEF data read: 58176 items 2017-02-10 14:43:12.182 Debug IVAO data folder: C:\Users\user\Documents\AivlaSoft\EFB\UserData\Online\Ivao 2017-02-10 14:43:12.183 Debug VATSIM definitions: C:\Users\user\Documents\AivlaSoft\EFB\UserData\Online\Vatsim\servinfo.dat 2017-02-10 14:43:12.184 Debug VATSIM boundaries: C:\Users\user\Documents\AivlaSoft\EFB\UserData\Online\Vatsim\fir.dat 2017-02-10 14:43:12.184 Debug DataProvider folder: C:\Users\user\AppData\Local\AivlaSoft\EFB\AivlaSoft.Efb.DataProvider 2017-02-10 14:43:12.251 Debug This computer name is: USER-PC, IP-address is: 192.168.1.16 2017-02-10 14:43:12.252 Debug Server mode is LOCAL 2017-02-10 14:43:12.252 Debug Using IP endpoint 127.0.0.1/51747 2017-02-10 14:43:14.272 Info Connected with DataProvider 2017-02-10 14:43:14.275 Debug DataProvider file infos verified, no difference found. 2017-02-10 14:43:55.937 Debug Online service successfully initialized 2017-02-10 14:43:55.942 Debug Online service for provider Vatsim started 2017-02-10 16:11:56.635 Error Getting data from VATSIM server failed. Index was outside the bounds of the array.
  6. Hi All Updated to the latest version yesterday without problem (or so it seems). First flight today with new version and noticed late into flight the message "the operation has timed out" in bottom left of Display Unit. Everything appears ok with no errors recorded on DataProvider. Any ideas? Thanks in advance Steve Y Canberra
  7. G'day All I have been receiving this message for the last few days. Is there an issue with the sever as per Urs description above and could this be affecting the Navigraph downloads into EFB? Cheers Steve Y Oz
  8. G'day all For whatever reason started getting the following message this morning "Authentication of AivlaSoft online data service failed. The underlying connection was closed. An unexpected error occurred on a receive." When l close the error panel everything continues to work as expected with the exception that a) the message remains on the status line of the Display Unit; and the error message pops up over FSX every 10 minutes or so. The Data Provider is not displaying any errors at all. Aside from the message appearing all seems ok. Any idea what the issue might be? Regards Steve Young Canberra Australia
  9. Hi Urs I have got it working but it is a work-around solution. As stated in my original post, the EFB install created a 'C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X' which only contained the FMS Navdata file. Trust me, I was loathe to start FSX afresh so did a 'repair' using the FSX cd's. This essentially reloaded FSX to 'C:\Program Files (86x)' and refreshed the Scenery.cfg. From there I ran a Scenery update refresh on the DataProvider which identified a handful of invalid scenery files (some residual FS9 files). Once these were removed I did another refresh and 'Bob's your uncle', EFB was up and running. My only issue now is that I have 2 x FSX folders (C & D drives). When I have more time I will have a play and try to resolve it but EFB is working without performance degradation........so far! Cheers
  10. All I have a similar problem except that my issue relates to a new installation (see post 'Install defaults to C:\Program files.....' l posted on Friday). My FSX resides in a solid state drive (D:\FSX) and was done purposefully to improve performance - it did significantly. Three things: 1. Why does EFB create a folder "C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\" 2. Why I can't point to the FSX directory during the install - this is standard with other add-ons I have used 3. Can I edit a cfg to point it at the right directory? (haven't found one to date) Happy to provide copies of the DataProvider warnings and SceneryUpdateLog as needed I have had the licence a week now and am becoming increasingly frustrated at not being able to use EFB, particularly as it is a big cost by comparison to a lot of add-ons.
  11. G'day All Hopefully there is an easy fix to this but my initial install defaults to C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X. In fact it is creating a FSX folder where there wasn't one previously. I have FSX loaded on a separate drive (D:\Microsoft Flight Simulator X) but nowhere during the install does it allow me to select the FSX location. I have tried a reinstall with the same result. Interestingly is that it loads the DataProvider (no errors but is pointing to 'C' drive) and the DisplayUnit (but no airport data....obviously!). I have uploaded the Navdata to D:\Microsoft Flight Simulator X with no problems. I suspect I've missed a step somewhere but I have been through the manual carefully and the forum but haven't been able to find the problem or a solution. I'll most likely kick myself once the answer is known but I just want to play with EFB. Thanks for any help. Cheers
×
×
  • Create New...